sfeer image

Voice assistants:

spraakmakende slimme technologie voor uw smart home

Artificiële intelligentie is aan een stevige opmars bezig in ons dagelijks leven. In 2017 gebruikten wereldwijd ruim 700 miljoen mensen een voice assistant of spraakassistent. Experten verwachten in 2021 een stijging tot maar liefst 1,8 miljard gebruikers. Het toenemend succes van voice assistants ligt voor de hand: deze tool helpt u bij dagelijkse taken, bij de bediening van uw smart home, om muziek te beluisteren of om de veiligheid in en rond uw huis te vergroten.

Wat is een voice assistant?

Met een voice assistant haalt u een slimme (virtuele) persoonlijke assistent in huis die taken uitvoert op basis van stemherkenning. Het gebruik ervan beperkt zich niet enkel tot smartphone. Er bestaan ook spraakgestuurde speakers en spraakassistenten die u een antwoord bieden op uw vragen en u helpen met dagelijkse taken.

Waarvoor kunt u een voice assistant gebruiken?

Een spraakassistent zorgt voor extra comfort en veiligheid in huis door te communiceren met slimme apparaten. Zo kunt u dankzij de Living Now schakelaars de verlichting regelen, radiatorkranen bedienen, uw smart tv aanzetten of het speakervolume, aangestuurd via NUVO muziekdistributie hoger of lager, zetten. Ook de scenario’s die u via de MyHOME-Up-app heeft ingesteld bedient u simpelweg met uw stem.

Voice assistant

Welke voordelen biedt het gebruik van een voice assistant?

Deze voorbeelden bewijzen alvast dat een spraakassistent u het dagelijkse leven een pak makkelijker, comfortabeler en veiliger kan maken. Dankzij spraakcommando’s kunt u handenvrij multitasken. Dit levert u tijdswinst op. En hoe meer u uw spraakassistent gebruikt, des te beter hij bepaalde opdrachten onthoudt. Op die manier maakt u van uw huis een echte slimme woning die futureproof is.

De belangrijkste voice assistants op de markt

Siri (van Apple), Amazon Alexa en Google Home zijn momenteel de belangrijkste spraakassistenten op de markt. Daarnaast heeft u ook nieuwkomers zoals Vlingo of Houndify. En door het toenemend succes van deze toepassing verwachten we de komende jaren nog nieuwe spelers die innovatieve oplossingen zullen voorstellen.

Ontdek de synergie met BTicino-oplossingen

Door de integratie van spraakherkenning in sommige toepassingen tilt u de mogelijkheden qua comfort, energiebeheer, veiligheid en entertainment nog naar een hoger niveau. En u heeft de garantie dat uw gebruikergegevens steeds optimaal beschermd worden.

Voice assistant